Archief

Hoek van Holland massaal achter zwembad

De inwoners van Hoek van Holland zijn met een handtekeningenactie massaal op de bres gesprongen voor het 'Hoekse badje'. In totaal zijn er 5125 handtekeningen opgehaald voor behoud van het zwembad. Ze worden dinsdagavond aan de Rotterdanmse gemeenteraad overhandigd.

Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders presenteerde eind september het collegeprogramma en de programmabegroting, waaruit bleek dat de gemeente van het zwembad af wil. De exploitatie zou voortaan door een andere partij dan de gemeente moeten worden geregeld.

Het voornemen van Rotterdam is niet in goede aarde gevallen bij de inwoners, dat blijkt ook uit een brief van gebiedscommissievoorzitter Klaas de Koning. Bewoners hebben volgens hem het gevoel dat Hoek van Holland niet alleen fysiek ver van de Coolsingel af ligt, maar ook de dorpse normen en waarden enorm verschillen van die van een grote stad als Rotterdam.

Op 5 november komt wethouder Visser naar Hoek van Holland voor een bezoek. De gebiedscommissie ziet dit als een goede gelegenheid om over de toekomst van het zwembad te praten.