Zaalhandbal dames: Quintus wint in Emmen

Virto/Quintus heeft de tweede uitwedstrijd op rij gewonnen. Bij Kwebbel/E&O, waar vorig jaar niet gewonnen werd, werd met 25-16 gewonnen. In sporthal Angelslo in Emmen ging de openingsfase gelijk op. Bij 4-4 liep de thuisploeg uit naar een 7-4 voorsprong. Quintus repareerde de achterstand door vier keer op rij te scoren. Tot aan het rustsignaal ging het duel gelijk op, toch ging de Heulse ploeg met een voorsprong de rust in: 9-11.

Na de pauze kwam E&O bij 11-12 langszij, waarna Quintus wist te profiteren van enkele twee minuten tijdstraf bij de thuisploeg. In een demarrage liep de Heulse ploeg uit naar een voorsprong van 18-14. Hiermee was de wedstrijd beslist. Door een solide verdediging en een goed keepende Rinka Duijndam kwam Quintus niet in de problemen en won het de wedstrijd met 25-16. Door de overwinning staat Quintus voorlopig derde op de ranglijst.

Voor de derde keer in deze competitie wist Quintus een opponent onder de 20-puntengrens te houden, dit gebeurde tot tweemaal toe tegen E&O.

Aanstaande zaterdag staat in Kwintsheul de streekderby tussen Quintus en Hellas op het programma. Aanvang van het duel is 19.00 uur. Daaropvolgend spelen de heren van Koornneef/Quintus tegen TTL Red-Rag/Tachos.