Archief

Vertrekkend korpschef De Koning tevreden over Esdoorn

Volgens vertrekkend korpschef Willem-Jan de Koning is het tegenwoordig goed wonen in de Esdoorn en de Linde, de wijk waar eerder dit jaar zoveel overlast van jongeren was. Dat zegt hij in een afscheidsinterview met WOS Media.

Per 1 december vertrekt De Koning bij politie Westland vanwege een reorganisatie, die te maken heeft met de nieuwe Nationale Politie. Westland gaat deel uitmaken van het nieuwe district Westland-Delft.

In het interview is hij voornamelijk positief over het dalend aantal woninginbraken. "Tot wel 30 procent minder. En dan bedoel ik echt dat criminelen minder binnenkomen bij de mensen. Die dalende trend heeft zich ook dit jaar doorgezet." Om het aantal inbraken verder terug te dringen, gaat de politie zich in de toekomst meer richten op de aanpak helers. "Zonder heler, geen steler", aldus De Koning.

De afscheidnemend korpschef kijkt ook tevreden terug op ook de aanpak van jeugdcriminaliteit. Vooral in de Esdoorn en de Linde in Naaldwijk hadden bewoners hier veel last van dit jaar. De toezicht is hier geïntensiveerd. De Koning: "Met de gemeente zitten wij hier bovenop. En ik ben ervan overtuigd dat met de technische acties, het cameratoezicht, wij de situatie nu onder controle is. Ik kan zeggen dat het goed wonen is in de Esdoorn."

Vanaf 19.00 uur is in het regionieuws op WOS TV het interview met De Koning te zien.