Archief

OGP zet CDA voor het blok met zondagopenstelling

De Midden-Delflandse CDA-fractie is door coalitiegenoot OGP voor het blok gezet met betrekking tot de zondagopenstelling. Waar het CDA liever ziet, dat er niets verandert, zegt OGP de voorkeur te hebben voor twaalf zondagopenstellingen per jaar. De oppositiepartijen zijn voorstander van het vrijgeven van de zondagopenstelling.



De CDA-fractie gaat donderdagavond in beraad. Fractievoorzitter Van der Vaart: "We denken er nog over na. Het ligt gevoelig. Het is niet eens zozeer principieel. We moeten de keuze maken of we trouw blijven aan de Cittaslow-gedachte of meegaan in de vaart der volkeren."



Het CDA pleitte vorige week in een commissievergadering voor behoud van de zondagsrust. OGP wilde zich toen nog niet uitlaten over haar voorkeur. De oppositie kreeg het gevoel dat OGP zich uiteindelijk wel bij het CDA zou voegen en uitte daar teleurstelling over. Verrassend genoeg kiest OGP nu dus voor deze derde mogelijkheid.


OGP-fractievoorzitter Trouwborst: "We willen minder regels voor ondernemers. Er komt meer ruimte om te ondernemen, maar we nemen ook de Cittaslow-gedachte in acht. Twaalf zondagen is een evenwicht."