Archief

'Naar het Rijk voor huisvesting vluchtelingen'

LPF Westland wil dat wethouder Weverling bij de Rijksoverheid de huisvesting van vluchtelingen aansnijdt. Als Westland deze een plek moet bieden, zorgt dat voor een overspannen vraag naar sociale huurwoningen, stelt de fractie in schriftelijke vragen aan het college van B en W. Aanleiding voor de vragen is een artikel in de Westlandse editie van het Algemeen Dagblad, waarin staat dat er volgend jaar 131 vluchtelingen naar Westland komen.



De LPF wil, dat Westlanders voorrang krijgen bij het toewijzen van huurwoningen. Ze wil weten hoe het met de huidige wachttijd daarvoor is gesteld en wat de impact van de komst van de migranten is. Ook vraagt de fractie of de geruchten waar zijn, dat vluchtelingen nu ondergebracht worden in het Carlton Hotel in Naaldwijk en in leegstaande verzorgingstehuizen zoals Witte Brug in Poeldijk.



Voor wethouder Weverling is de huisvesting van vluchtelingen ook op de korte termijn een belangrijk aandachtspunt. In een gesprek met WOS TV liet hij woensdag weten, dat Westland voor eind dit jaar nog 36 vluchtelingen moet onderbrengen. Weverling vindt, dat er landelijk meer moet worden gekeken naar 'krimpgebieden' in plaats van naar plekken in de dichtbevolkte Randstad.