Archief

Nieuw bestuur FeVoWest gekozen

Voetbalfederatie FeVoWest heeft maandag op de Buitengewone Algemene Ledenvergadering haar nieuwe bestuur gepresenteerd. Zoals verwacht, is Rien Mostert van VV Maasdijk benoemd tot voorzitter. Hij zal dat tot februari 2016 blijven.

Mostert neemt deze bestuursfunctie op zich, omdat hij hiermee FeVoWest een goede dienst wil bewijzen. Westlandia, VELO en Honselersdijk hadden graag een voorzitter gezien die niet eerder bij FeVoWest had gezeten, omdat zij een oud-voorzitter 'niet bij de nieuwe stijl van FeVoWest vinden passen'. Deze clubs benadrukten dat zij niets tegen het individu Mostert hebben. Later gaven de verenigingen alsnog hun steun.

De andere, nieuwe bestuursleden Dick Hartman (SV Loosduinen), Chris Koehler (Westlandia) en Piet Roels (MVV '27) zijn geen verrassingen. Zij werden eerder deze maand, net als Mostert, door de interim-commissie kandidaat gesteld voor het nieuwe bestuur.



Er gaat bij FeVoWest het een en ander veranderen. Zo verandert de naam van FeVoWest-elftal weer in het Westlands elftal. Daarnaast gaat de federatie zich meer inzetten voor het damesvoetbal in de regio. Bovendien komt er vanaf het seizoen 2015/2016 een doordeweekse competitie voor A-, B- en C-junioren.

Het bestuur gaat ook op zoek naar een nieuwe technische staf voor het Westlands elftal. Wanneer dat geregeld is, gaat FeVoWest proberen een betaald voetbalorganisatie te regelen voor een oefenwedstrijd.