Archief

Verbazing over inhuur adviseurs

De fractie Progressief Westland wil weten waarom de gemeente zoveel uitgeeft aan de inhuur van externe zorgadviseurs. Maandag berichtte de Westlandse editie van het Algemeen Dagblad, dat het gaat om ruim 10 euro per inwoner. Dat is het meest van alle gemeenten in de regio en bijna twee keer zo veel als de nummer twee, de gemeente Rijswijk, uitgeeft.



De gemeenten huren de experts in, omdat het Rijk veel zorgtaken naar hen overhevelen. In Westland zou het gaan om 22 'tijdelijke ambtenaren'. Er draaien ook drie proeven voor samenwerkende gemeenten. In een reactie in de krant zegt de gemeente zelf niet te kunnen verklaren, waarom het meeste geld van alle regiogemeenten wordt uitgegeven.



Progressief Westland vraagt toch om tekst en uitleg. Ze gaat onder meer in op de drie proeven in Westland. Daarvan wil de fractie weten waarom de samenwerkende gemeenten niet in de kosten delen. Ze wil dat het college van B en W hierover in gesprek gaat. Ook de fractie Westland Verstandig heeft inmiddels vragen gesteld over de zaak.

Categorieen:
Westland Algemeen