Archief

Ruim 27.000 euro voor Kunstgarage

Fonds Westland heeft 27.500 euro beschikbaar gesteld voor de afwerking en de inrichting van de Kunstgarage aan het Zuideinde in Naaldwijk. Dat moet begin volgend jaar het onderkomen worden van Creatief Centrum 't Atelier, SBKW (ook wel Kunsthuis 18 genoemd) en kunstenaarscollectief WIT.



De drie zijn al sinds 2011 met elkaar in overleg om samen beter te kunnen bijdragen aan de culturele ontwikkeling van het Westland. Gezamenlijke huisvesting is hiervoor bevorderlijk. Daar komt bij dat zowel SBKW als 't Atelier gedwongen zijn hun huidige huisvesting te verlaten, terwijl WIT nog geen eigen huisvesting heeft.



Aanvankelijk was het plan om samen met het Muziekcentrum Westland in de voormalige Bernadetteschool in Naaldwijk te trekken, maar dat bleek financieel niet haalbaar. De gemeente bood daarom twee naast elkaar gelegen garages aan het Zuideinde aan, waar voorheen ambulances stonden.



De gemeente laat de nodige bouwkundige aanpassingen uitvoeren en zal eigenaar blijven. De drie kunstenaarsorganisaties gaan de benedenruimtes huren en een atelieruimte op de eerste verdieping. Op de bovenetage zullen verder andere organisaties/creatieve zelfstandigen hun intrek nemen.