Archief

De Zoete na begin baanseizoen aan kop

Wielrenster Mylène de Zoete (Westland Wil Vooruit) is het baanseizoen overtuigend begonnen. De Naaldwijkse nieuwelinge stond aan het einde van de eerste competitiedag, in Alkmaar, op de hoogste trede van het ereschavot.

Deze koersdag vormde de aftrap van het '3 Banentoernooi', dat voor de tweede maal in successie wordt georganiseerd door de drie wielerbanen in ons land, te weten die in Alkmaar, Apeldoorn en Amsterdam.

De Zoete vertelt: "We reden eerst een scratch (criterium op de baan) van 16 rondes. Na een harde koers door veel demarrages won ik de sprint van het peloton. Daarna kwam de afvalkoers: ook hier werd hard gereden, maar het bleef goed bij elkaar en ik finishte als tweede. Het laatste onderdeel was de puntenkoers, waarbij ik ook als tweede eindigde. Deze uitslagen leverden mij de leiderstrui op in het algemeen klassement.

Ook Biki Goedschalk van Westland Wil Vooruit reed een prima toernooi en staat nu op de derde plaats in het algemeen klassement van de jeugd categorie '2, 3, 4 en 5'.