Archief

Zaalhandbal heren: DIOS wint eenvoudig

Eerste divisie

DIOS heeft de kater van de nederlaag van vorige week tegen de reserves van Quintus weggespeeld. In de Ballonhal werd Gemini vrij gemakkelijk aan de zegekar gekoppeld: 26-16. Door dit resultaat blijft DIOS gedeeld tweede staan met HARO Rotterdam, alleen het doelsaldo is iets beter voor de Rotterdammers. De voorsprong van koploper Handbal Venlo op haar naaste belagers bedraagt één punt.

De beginfase van het duel ging gelijk op, maar gaande weg de eerste helft liep DIOS eenvoudig uit. De thuisploeg wist de tegenstander met een goede dekking en snelle tegenaanvallen op achterstand te zetten. Dit leverde een 15-7 ruststand op in het voordeel van DIOS. Na de pauze kon Gemini niet en DIOS wilde te gemakkelijk doen, waardoor het een saai duel werd. DIOS pakte uiteindelijk de overwinning met 26-16. Frank Snelders was negen keer succesvol.

Volgende week gaat DIOS op bezoek bij AHV Achilles in Apeldoorn, dat gisteren dik verloor van de koploper.

Frank Koole kon tegen Gemini meedoen ondanks zijn eerder opgelopen rode kaart van enkele weken geleden. De uitspraak zal pas over anderhalve week zijn, waardoor Koole ook komend weekend met zijn team mee kan spelen.

Categorieen:
Algemeen