Zaalhandbal dames: Quintus wint van VELO

De streekderby tussen de reserves van Virto/Quintus en Veneco/VELO is een gemakkelijke prooi geworden voor de Heulse ploeg. De 31-18 overwinning voor Quintus doet vermoeden dat VELO is weggespeeld door de dorpsgenoot. Niets is minder waar. Het verschil tussen beide ploegen was de afronding. Waar de thuisploeg de kansen wist af te ronden, wist VELO veel gecreƫerde kansen niet in doelpunten om te zetten.

VELO opende het duel nog wel door twee keer op voorsprong te komen, maar bij 2-2 nam Quintus het voortouw. De ruststand was 15-10 in het voordeel van Quintus. Na de pauze kwam het verschil in effectiviteit beter tot uiting. Langzaam liep Quintus verder weg van de opponent. Na ruim 43 minuten was de stand 21-15. Tot slot kon Quintus na de 31-18 overwinning de zevende overwinning bijschrijven en blijft het samen aan kop met Borhave. VELO staat samen met United Breda op een gedeelde negende plaats.

Michelle van der Knaap scoorde vijf keer voor VELO. Dorien van Wissen en Amy Dulfer waren het productiefst Quintus met zes treffers. Na ruim 43 minuten was de stand 21-15.