Archief

Project Beatlife krijgt vervolg

Het slagwerkproject Beatlife, dat vorig jaar voor het eerst in het Westland werd gehouden, krijgt een vervolg. Binnenkort kunnen opnieuw tachtig kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar hieraan deelnemen. Dit landelijke project is bedoeld om kinderen enthousiast te krijgen voor het bespelen van een instrument.

Sambapercussieband Kabaal uit 's-Gravenzande is vorig jaar gestart met geven van lessen in het Westland, met financiƫle steun van het Oranjefonds, Loswal de Bonnen en Fonds Westland.

De kinderen kunnen voor 2 euro per les deelnemen. Ze krijgen een leeninstrument mee naar huis en is er online lesmateriaal beschikbaar. De leslocaties zijn: basisschool De Driekleur in 's-Gravenzande, de Joannesschool in Naaldwijk en de Immanuƫlschool in Monster. De lessen worden, afhankelijk van de lesplaats, verzorgd na schooltijd of in de vroege avond.



Op 28 en 30 oktober verzorgen de docenten van het project, samen met muzikanten van Kabaal, op een aantal basisscholen in het Westland een serie mini optredens. Meer informatie is te vinden op de website www.beatlife.nl.