Zaalhandbal heren: Quintus laat koploper zweten

Koornneef/Quintus heeft het koploper JMS/Hurry Up wederom moeilijk gemaakt. Moest de Heulse ploeg in de eerste wedstrijd zich in de slotfase ruim gewonnen geven, in de return bleef het gedurende de gehele wedstrijd in het spoor van de ongeslagen koploper. In sporthal De Eendracht in Zwarte Meer was doelman Sander Bellekom een plaag voor de Drentse aanvallers. Aanvallend trok Lambert Zwinkels zijn vorm van vorige week tegen de reserves van Lions door en werd topscorer.

De ruststand was 16-16 en uiteindelijk wist de thuisploeg in een spannende slotfase de zevende overwinning op rij te behalen: 31-29. Quintus staat in een grote middenmoot op een zevende plaats en moet bij de eerste vier eindigen om mee te doen in de kampioenscompetitie.

De reserves van Koornneef/Quintus hebben de eerste uitoverwinning van het seizoen behaald, Na drie eerdere pogingen op vreemde bodem om de twee punten mee naar Kwintsheul te nemen, lukte het de Heulse ploeg in sporthal De Enk in Rotterdam wel. Het was een lange en moeizame weg, maar de overwinning op Atomium'61 was verdiend. De gedeeld hekkensluiter uit Rotterdam begon goed aan de wedstrijd, maar deed dat met hars en dat was verboden. Na ruim een kwartier spelen greep het arbitrale duo in en ging Quintus met een 5-2 achterstand op jacht naar herstel.

Bij rust was het verschil toch nog twee treffers (9-7), maar na de pauze kwamen de bezoekers snel langszij (9-9) en gingen door. In een weinig doeltreffende wedstrijd leidde Quintus met nog ruim elf minuten te spelen met 14-12. In een spannende slotfase, waarin Quintus zes minuten voor tijd met 15-12 leidde. Atomium'61 kwam zeer dichtbij en in de slotseconde wist doelman Paul Vis de mogelijke gelijkmaker uit zijn goal te houden. Quintus won met 16-15 en loopt hierdoor verder weg van de onderste ploegen en vindt aansluiting met de middenmoot.