Zaalhandbal dames: winst Quintus, verlies Westlandia

Virto/Quintus heeft de lastige uitwedstrijd tegen Gilde BT/Handbal Venlo in winst omgezet. Voor de Heulse ploeg was het de eerste uitoverwinning van het seizoen nadat de eerste twee uitbeurten in verlies waren geëindigd. Daarnaast wist Quintus een negatieve reeks uit bij Handbal Venlo te stoppen. In sporthal Craneveld in Venlo was het een belangrijke wedstrijd voor Quintus omdat bij winst de Heulse ploeg in het spoor zou blijven van de top drie. Zeker met de derby tegen Hellas van volgende week in het verschiet, was winst noodzakelijk. Tussendoor staat aanstaande donderdag het uitduel tegen E&O op het programma en in Emmen heeft Quintus ook nog wat recht te zetten.

De bezoekers startten gemotiveerd aan de wedstrijd en gaande weg het duel speelde Quintus een van de betere wedstrijden van het seizoen. De ruststand in Venlo was 17-13 in het voordeel van Quintus. In de tweede helft verzuimden de bezoekers de wedstrijd vroeg te beslissen. De thuisploeg wist een achterstand van zes doelpunten terug te brengen tot drie: 19-22. Verder liet Quintus het niet komen en in de slotfase speelde het de wedstrijd geconcentreerd uit. De overwinning viel met 32-24 toch nog ruim uit.

WPK/Westlandia blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen, ondanks de negatieve reeks van vier nederlagen op rij laat de Naaldwijkse ploeg zien dat het strijdend ten onder wil gaan. In de uitwedstrijd tegen DSVD kon de Naaldwijkse ploeg de achterstand op de tegenstander terugbrengen tot één punt, maar na 60 minuten handballen was de conclusie dat het gat met DSVD groter was geworden. In sporthal 't Hoge Vonder in Deurningen streed Westlandia als team wederom wat het waard was, maar het was niet voldoende voor minimaal een punt.

DSVD leidde halverwege de wedstrijd met 17-7. Onder aanvoering van de effectieve Kirby van Adrichem presteerde Westlandia in de tweede helft beter en ging het met geheven hoofd richting Naaldwijk ondanks de 30-24 nederlaag. Voor Westlandia betekende het de vijfde nederlaag op rij en wacht het nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. Bij Westlandia viel jeugdspeelster Daniëlle Koene met een enkelblessure uit.