Archief

Van der Tak: 'Motie is steun in de rug'

Burgemeester Van der Tak is blij met de motie waarmee de gemeenteraad van Westland wil bereiken, dat er door de overheid meer actie wordt ondernomen om fraude met buitenlandse kentekens tegen te gaan. Het gaat in onze regio met veel arbeidsmigranten vooral om Poolse kentekens.

De motie was woensdagavond ingediend door de fracties van LPF, GBW, VVD, Westland Verstandig en CDA. De fracties van Progressief Westland, D66 en ChristenUnie-SGP zagen de motie niet zitten, omdat "wij als gemeenteraad niet gaan over de controle op belastingbetaling".

In reactie hierop bracht LPF-fractievoorzitter Dave van der Meer, bijgevallen door zijn college Remmert Keizer van GBW, naar voren, dat "iedereen om ons heen het misbruik constateert" en dat je als speerpuntgemeente op het terrein van de arbeidsmigranten dan aan de bel moet trekken. Dit werd van harte ondersteund door de burgemeester. "Wij zien een ongelijk speelveld om ons heen en ook ik vind het tijd dat daar een einde aankomt", zei Van der Tak.

Deze woorden brachten een wijziging in de opstelling van de ChristenUnie-SGP. "Het gaat mij nu te ver om tegen te stemmen", aldus fractievoorzitter Leen Snijders. Uiteindelijk stemden alleen de fracties van Progressief Westland en D66 tegen.

De burgemeester en ook wethouder Weverling hebben nu de opdracht meegekregen om in hun overleg met de diverse betrokken ministeries aan te dringen op een betere controle en handhaving ten aanzien van buitenlandse kentekens.

Categorieen:
Westland Algemeen