Archief

'Misschien beter oude Dalton Mavo alvast te slopen'

"Misschien vraag ik wel om sloop van de oude Dalton Mavo in Naaldwijk." Dat liet burgemeester Van der Tak dinsdagavond weten, in reactie op vragen van VVD-fractievoorzitter Varekamp. Vóór 1 november wil Van der Tak daarover een rapportage hebben van zijn veiligheidsadviseurs.

Aanleiding voor de VVD om over het sinds 2008 leegstaande en dichtgespijkerde gebouwencomplex te beginnen, vormen klachten van omwonenden. Er zouden zich af en toe mensen in het gebouw bevinden en ook er omheen wordt overlast ervaren. Van der Tak zei geen aanwijzingen te hebben, dat het pand wordt betreden. Varekamp beloofde hem de betreffende buurtinformatie door te spelen.

Het is de bedoeling, dat er op deze locatie op de hoek van de Hendrik van Naaldwijkstraat en de Geestweg een woningbouwproject komt. Van een eventueel concreet plan was bij de burgemeester nog niets bekend.

Leegstaande complexen baren doorlopend bezorgdheid, met een piek rondom de jaarwisseling. Tot dusver wordt er dan steeds voor extra bewaking gezorgd. Maar Van der Tak vraagt zich inmiddels steeds harder af, of het niet beter is de school alvast te slopen. Varekamp had hem als extra argument gewezen op het troosteloze aanzicht dat het complex al jaren biedt.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen