Archief

Hoekenezen spreken zich uit in Rotterdam

Drie Hoekenezen hebben dinsdag gesproken tijdens hoorzittingen over de Rotterdamse begroting voor 2015. Onder hen was de vice-voorzitter van de gebiedscommissie Arjen van der Lugt. Hij vroeg voor vier punten specifieke aandacht. Dat waren de renovatie van De Hoekstee, de H6-weg, het onderhoud van de buitenruimte en het behoud van het zwembad.



Van der Lugt benadrukte onder meer, dat de gebiedscommissie het niet acceptabel vindt dat de renovatie van De Hoekstee en de aanleg van een tweede ontsluitingsweg op de lange baan worden geschoven. Ook riep hij op om in gesprek te gaan over de voorgenomen verkoop van het
Hoekse zwembad, zodat het kan worden behouden.



Dat vooral het zwembad de Hoekenezen niet onberoerd laat, werd onderstreept door twee inwoners die inspraken in een hoorzitting later op de dag. Zij pleitten ervoor alternatieven te onderzoeken. Daarbij is echter wel haast geboden. Per 1 januari 2015 gaan de bezuinigen op het zwembad in.



Opvallend aan beide hoorzittingen was, dat de vragen vanuit de raad vrij basaal waren. Zo werd gevraagd wat de voorgeschiedenis van de renovatieplannen voor De Hoekstee waren en waarom de H6-weg eigenlijk nog niet is aangelegd. Ook in de discussie over het zwembad werd duidelijk dat Hoek van Holland op afstand wordt bestuurd. Eén van de insprekers zei: "Het is een mooi zwembad. Hebben jullie het wel eens gezien? Nee? Ga dan eens kijken!"



Overigens hebben ook alle veertien voorzitters van de gebiedscommissies gezamenlijk een brief gestuurd naar de gemeenteraad. Daarin stellen ze, dat er meer geld moet komen voor bewonersinitiatieven, omdat daar behoorlijk op is gekort.