Archief

Auto met drie wielen richt ravage aan en rijdt in op fietsers

Een automobilist van 42 uit Hoek van Holland heeft dinsdagavond een ravage aangericht. De man was betrokken bij een ongeluk op de Mesdaglaan in Maassluis en is daarna doorgereden. In de dollemansrit die volgde heeft hij zeker vijf auto's geraakt en is ingereden op een groep fietsers.

Na het ongeluk in de Mesdaglaan kwam de politie de automobilist op het spoor. Hij trok zich niets aan van een stopteken van de politie en ramde in zijn vlucht zeker vijf auto's. Twintig minuten later lukte het de politie om de Haakweg bij het Bonnenpad in Hoek van Holland met een politieauto te blokkeren zodat de man niet verder kon.

De wegpiraat ontweek de blokkade en reed vervolgens een droge sloot in. Daar werd hij opgepakt. Op het Bonnenpad moest zelfs een groep fietsers uitwijken voor de man om een ongeluk te voorkomen. De man wordt naast 'ontelbare' verkeersovertredingen daarom ook verdacht van poging tot doodslag. De auto, die bij een van de ongelukken een wiel is verloren, is in beslag genomen.

De politie komt graag in contact met de bestuurder van een witte bestelauto, waarschijnlijk een Opel Vivaro, die bij de dollemansrit moest uitwijken voor de man. Hij of zij kan contact opnemen met de politie op 0900-8844.