Archief

Maassluizers worden betrokken bij nieuwe burgemeester

Inwoners van Maassluis mogen meedenken over de vraag, aan welke eisen de nieuwe burgemeester moet voldoen. Dat maakte de voorzitter van de 'vertrouwenscommissie in oprichting', Sjoerd Kuiper, dinsdagmiddag bekend. Hoe de inwoners bij dit proces betrokken worden, is nog niet bekend. Daar moet nog een vorm voor gevonden worden; mogelijk wordt hiervoor de gemeentelijke website gebruikt.

De wensen van de bewoners worden door de vertrouwenscommissie betrokken in hun overwegingen. Tezamen met de wensen van de gemeenteraadsleden wordt een profielschets opgesteld, die door de gemeenteraad moet worden goedgekeurd. Als dat zo ver is, kunnen er daadwerkelijk kandidaten worden getoetst aan de eisen.

De commissaris van de koning zal uiteindelijk kandidaten aandragen, die bij de vertrouwenscommissie op gesprek komen. Uiteindelijk wordt de nieuwe burgemeester, zoals gebruikelijk, door de Kroon benoemd. De huidige burgemeester, Koos Karssen, is maandag benoemd tot waarnemer. Het is de bedoeling, dat er in november 2015 een nieuwe burgemeester gevonden is.

Een en ander houdt tevens in, dat Maassluis voorlopig zelfstandig blijft.

Categorieen:
Maassluis Algemeen