Archief

Flinke discussie over zondagopenstelling

De oppositie en de coalitie in de Midden-Delflandse gemeenteraad leken dinsdagavond in een commissievergadering lijnrecht tegenover elkaar te staan wat betreft de zondagopenstelling. Oppositiepartijen Mijn Partij, VVD en PvdA willen, dat ondernemers hierover zelf de keuze krijgen. De coalitie, bestaande uit OGP en CDA, klonk daarover beduidend minder positief. Vooral het CDA beriep zich op de zondagsrust.

OGP zei de indruk te hebben, dat niet in elke dorpskern en niet elke ondernemer even blij is met de zondagopenstelling. De fractie wilde echter nog geen keuze maken. Partner CDA pleitte er openlijk voor het beleid niet te veranderen. Dit betekent, dat ondernemers die hun winkel open willen hebben op zondag, toestemming kunnen vragen aan de gemeente.

Na een eerste inventarisatie in de commissie, liet onder anderen Gertjan Dooremaal van de VVD zijn teleurstelling blijken. "Het is een triest gebeuren, dat dit nu weer spaak dreigt te lopen. Hoe denken wij met deze betutteling en regeltjes het nieuwe winkelcentrum in Maasland vol te krijgen?", zei hij. Elly de Jong van de PvdA benadrukte dat de ondernemers niet worden gedwongen open te gaan, maar zelf mogen kiezen.

Op 28 oktober buigt de gemeenteraad zich opnieuw over de zaak.