Archief

'Controleer meer op buitenlandse kentekens'

Een grote meerderheid van de Westlandse gemeenteraad wil, dat het ministerie van Financiën de controle op oneigenlijk gebruik van buitenlandse kentekenplaten intensiveert. Dit zou met voorrang moeten gebeuren in het Westland, omdat genoemd gebruik een valse concurrentiepositie betekent voor het lokale bedrijfsleven.

Dat is de strekking van een motie, die woensdagavond door de fracties van LPF, GBW, VVD, Westland Verstandig en CDA in de verlengde raadsvergadering in stemming wordt gebracht. Samen tellen deze fracties 32 van de in totaal 39 raadszetels.

Eerder dit jaar had LPF de zaak aangekaart bij burgemeester Van der Tak. Deze liet weten, dat hij niet gaat over deze specifieke controle. Op 25 september heeft wethouder Weverling in een memo aangegeven, dat het ministerie van Financiën de Belastingdienst verboden heeft om een voorlichtingsavond te geven over de controle op buitenlandse kentekens aan de Westlandse raad.



De fracties stellen, dat het aantal auto's met buitenlandse kentekens nog steeds heel hoog is en blijft toenemen in Westland. Volgens deze partijen wordt er niet of nauwelijks gecontroleerd op het illegaal gebruik van buitenlandse kentekenplaten.

Categorieen:
Westland Algemeen