Archief

Brandweer had sleutel van calamiteitenhek

De sleutel van het 'calamiteitenhek' aan de westkant van de woonwijk Galgeblok in Naaldwijk was wel degelijk ter plaatse aanwezig tijdens een brand op zondagochtend 5 oktober jl. "De sleutel was in het bezit van de brandweer, maar niemand heeft ernaar gevraagd", zei burgemeester Van der Tak dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De raadsfractie van LPF Westland had vragen gesteld naar aanleiding van genoemde brand in de buurt van de enige in- en ingang van de wijk, de T-kruising van de Schepen met de Kruisbroekweg. Door de opstelling van brandweervoertuigen konden de bewoners van de Schout, de Rentmeester en een deel van de Schepen de wijk niet verlaten.

Omdat de wijk slechts één in- en uitgang heeft, is er in het verleden aan het eind van de Rentmeester een calamiteitendoorgang gemaakt in de vorm van een afsluitbaar hek.

In reactie op het antwoord van de burgemeester kwam LPF-raadslid Witkamp met de suggestie om ook een sleutel bij een buurtbewoner onder te brengen. Van der Tak reageerde welwillend op de suggestie.