Zaalhandbal heren: Quintus klopt koploper DIOS

De streekderby tussen de reserves van Koornneef/Quintus en DIOS is geëindigd in een fraaie overwinning voor de Heulse ploeg. Voor Quintus was het een broodnodige overwinning om uit de onderste regionen te komen. Het was pas de tweede zege in de competitie uit zes wedstrijden. DIOS verloor door de nederlaag de koppositie. Handbal Venlo is nu de lijstaanvoerder gevolgd door HARO Rotterdam en DIOS.

In de Van der Voorthal was het een spannende wedstrijd. Het was een verschil van speelstijlen. Quintus speelde sneller en DIOS was fysieker. Na ruim 18 minutens pelen was de tussenstand 6-6. Daarna liep de thuisploeg uit naar een gat van drie treffers (9-6). DIOS nam een time-out en kwam voor rust bijna langszij: 11-10.

Na de pauze duurde het acht minuten voordat de eerste treffer op het scorebord kwam: 11-11. Quintus nam in score telkens het voortouw, maar zag DIOS weer langszij komen. Vijf minuten voor tijd leidde Quintus met 20-18 en de Heulse ploeg wist de voorsprong vast te houden. Quintus won met 23-20 en had in Roy Verlaan met zeven treffers haar topscorer.