Zaalhandbal dames: VELO en Verburch verliezen

Veneco/VELO heeft de tweede achtereenvolgende nederlaag opgelopen tegen een topploeg. Na de nederlaag van vorige week tegen Borhave volgde een nederlaag tegen Klink Nijland/Kwiek. VELO speelde de opponent in de kaart door veel onnodig balverlies. In een gezellig volle VELO-hal wisten de bezoekers na een 24-18 overwinning wee punten mee te nemen naar Raalte. De ruststand was 9-15 in het voordeel van Kwiek. Het was de eerste thuisnederlaag uit drie wedstrijden voor de Wateringse ploeg. Volgende week volgt voor VELO in Kwintsheul de derby tegen de reserves van Quintus.

Tweede divisie B

Verburch moet na twee speelronden nog altijd wachten op de eerste overwinning. In de Van Hornehal in Horn was de Poeldijske ploeg niet opgewassen tegen Hendriks Graszoden/Leudal. De ruststand was 10-6 in het voordeel van de thuisploeg. Deze voorsprong kwam gedurende de tweede helft niet meer in gevaar en Leudal won met 21-13. Verburch had enkele malen wel de pech dat ballen via de binnenkant van de paal uit het doel sprongen. Leudal pakte door deze overwinning de eerste punten van het seizoen. Volgende week ontvangt Verburch in de Jan van der Valk hal kampioenskandidaat Foreholte.

Hoofdklasse D

De reserves van WPK/Westlandia hebben de eerste overwinning van het seizoen behaald. In sporthal De Pijl was de thuisploeg duidelijk te sterk voor Snelwiek. Bij Westlandia waren de keepsters Marloes Hakvoort en Ilse Kooijmans goed op dreef . daarnaast acteerde het team als eenheid waar Snelwiek geen antwoord op had. Westlandia leidde halverwege de wedstrijd met 12-6. In de tweede helft wist de thuisploeg de voorsprong uit te bouwen naar een 26-17 overwinning.