Zaterdagvoetbal: eerste overwinning FC 's-Gravenzande

Topklasse

Excelsior Maassluis verloor de verste uitwedstrijd van het seizoen. In Sneek verloren de tricolores met 3-2 van ONS Boso Sneek. In de slotfase wist de thuisploeg de winnende treffer te scoren. Excelsior Maassluis staat nog steeds laatste.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande heeft de eerste overwinning van het seizoen behaald. Op het Julianasportpark won de ploeg van Smitshoek met 2-0 verslagen. Door deze overwinning verliet FC 's-Gravenzande de laatste plaats op de ranglijst.

HVC'10 is tegen de grootste nederlaag tot nu toe aangelopen. In en tegen Nootdorp kwam de fusieploeg er niet aan te pas. De thuisploeg won met 6-0. HVC'10 leed de tweede opeenvolgende nederlaag.

De topper tussen CWO en Lyra is een prooi geworden voor Vlaardingse ploeg. In blessuretijd wist CWO na een boeiende topper de winst naar zich toe te trekken. Tot tweemaal toe kwam Lyra op voorsprong, maar CWO kwam telkens weer langszij. De overwinning voor CWO kwam drie minuten in blessuretijd tot stand.

Sportclub Monster is de ongeslagen status kwijt. In Leiderdorp won RCL met 6-1 van de Monsterse ploeg, dat de voorgaande vijf wedstrijden gelijk had gespeeld.

MVV'27 liep tegen de derde nederlaag van het seizoen aan. Op sportpark De Commandeur nam BVCB de drie punten mee naar Berkel. Het werd 1-0 voor de bezoekers. Trainer Martin Vermeer van MVV'27 werd in de eerste helft achter de afrastering gestuurd door de dienstdoende arbiter.

Westlandia wist op eigen sportpark een 0-2 achterstand tegen Be Fair ongedaan te maken en kwam uiteindelijk met de schrik vrij. De Naaldwijkse ploeg wist in de tweede helft de achterstand ongedaan te maken. Het was voor Westlandia de vierde puntendeling van het seizoen.

VDL vond na vier wedstrijden op rij zonder nederlaag haar Waterloo. Op eigen sportpark boog VDL het hoofd tegen Vitesse Delft. De bezoekers wonnen met 3-1.

Het seizoen verloopt moeizaam voor Naaldwijk. Nadat in de eerste twee wedstrijden nog vier punten werden behaald volgden vier nederlagen op rij inclusief het verlies tegen DUNO van vanmiddag. In Den Haag won DUNO met 1-0 dat de wedstrijd met tien man eindigde.

KMD is hard op weg om de eerste prijs van het seizoen te pakken. Voor de zesde keer op rij won Klein Maar Dapper. Op sportpark Suydervelt werd Berkel aan de zegekar gebonden. De thuisploeg won met 3-1.

Quintus leed de tweede wedstrijd van het seizoen. De Heulse ploeg eindigde de wedstrijd met 10 man. DSVP won in Pijnacker met 2-1.

Honselersdijk kon op sportpark De Strijphorst tegenstander Houtrust niet van zich afschudden. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Vierde klasse B

Maasdijk wist na en prima tweede helft de winst naar zich toe te trekken tegen Vredenburch. Na een 1-1 ruststand won Maasdijk met 5-1.

Verburch leed in de streekderby in en tegen Loosduinen een nipte nederlaag. Loosduinen kwam op 1-0, de Poeldijkse ploeg kwam langszij maar in de slotfase pakte Loosduinen alsnog de overwinning door een eigen doelpunt van Verburch. Loosduinen won dus met 2-1.