Zaalhandbal heren: Quintus gelijk; winst Westlandia

Koornneef/Quintus heeft tegen de reserves van OCI/Lions in de laatste seconden de winst uithanden gegeven. In de Van der Voorthal stal OCI/Lions in de slotfase een punt: 31-31. In Kwintsheul ontspon zich een spannend duel waarin Quintus gedurende de wedstrijd een voorsprong had . Beide teams speelden stevig handbal met de wil om te handballen en dat kwam het duel ten goede. De thuisploeg leidde halverwege de wedstrijd met 14-13.

Na de pauze bleef het gelijk opgaan totdat Quintus 12 minuten voor tijd een voordelige marge had van vier treffers. Lions liet zich niet van de wijs brengen en kwam langzaam terug in de wedstrijd. In de laatste minuten van de wedstrijd was de voorsprong van Quintus één treffer. Bij de stand van 31-30 nam Lions een time out. Met nog 9 seconden te spelen wist de Limburgse ploeg uiteindelijk toch een gat te vinden in de Heulse defensie. Quintus zakt na het eerste gelijkspel van het seizoen één plaats op de ranglijst en staat nu vijfde.

WPK/Westlandia heeft een prima prestatie geleverd tegen SOS-Kwieksport en behaalde de eerste overwinning. De Naaldwijkse ploeg had vertrouwen getankt na de bekerwinst tegen Gemini en dat was nodig tegen de koploper. De Haagse opponent had vorige week uitgehaald tegen de reserves van Gemini (44-26).

In sporthal De Pijl ging de eerste helft gelijk op. Westlandia leidde halverwege de wedstrijd met 12-11. Na de pauze wist de thuisploeg een voordelige marge op te bouwen van zes treffers. SOS-Kwieksport knokte zich terug en kwam op één doelpunt van Westlandia. De Naaldwijkers herpakte zich op tijd en sleepten een zwaar bevochten overwinning uit het vuur: 24-22.