Archief

Zaalhandbal dames: winst Quintus in derby

Eerste divisie

De derby tussen WPK/Westlandia en de reserves van Virto/Quintus is geƫindigd in een gemakkelijke overwinning voor het team uit Kwintsheul. Het door blessures geteisterde Westlandia kon in eigen sporthal De Pijl geen juiste formule vinden om de Heulse opponent te bestrijden. Coach Richard Rijkens moest het doen met veel A-junioren en deze deden het verdienstelijk. Voor de Naaldwijske ploeg zit het mentaal wel goed, alleen nog de punten dan is een ieder tevreden.

Na een ruststand van 7-16 in het voordeel van Quintus eindigde het duel in een 31-17 overwinning voor de bezoekers. Quintus blijft koploper in haar divisie en heeft zicht op de eerste periodetitel. Westlandia blijft in de onderste regionen bivakkeren en hoopt op terugkeer van geblesseerde dragende speelsters.

Hoofdklasse D

Schipluiden heeft ook de tweede wedstrijd na de rentree in de hoofdklasse gewonnen. In de Postkogekohal was het een fysiek harde wedstrijd tussen Schipluiden en Heerle. De thuisploeg had vanaf het begin het initiatief en stond gedurende de wedstrijd altijd voor. Bij rust leidde Schipluiden met 10-8. Na de pauze hield de promovendus het hoofd koel en behaalde het de eerste thuisoverwinning door een 18-15 zege. Schipluiden gaat gedeeld aan de leiding.

Categorieen:
Algemeen