Archief

LPF: 'Geef politie sleutel Galgeblok'

De gemeente Westland zou per direct de politie moeten voorzien van een sleutel van het 'calamiteitenhek' aan de westkant van de woonwijk Galgeblok in Naaldwijk. Dat zal de fractie van LPF-Westland dinsdagavond naar voren brengen tijdens de rondvraag in de gemeenteraadsvergadering.

Aanleiding voor dit verzoek vormt een brand van afgelopen zondagochtend in de buurt van de enige in- en ingang van de wijk, de T-kruising van de Schepen met de Kruisbroekweg. Door de opstelling van brandweervoertuigen konden de bewoners van de Schout, de Rentmeester en een deel van de Schepen de wijk niet verlaten.

Omdat de wijk slechts één in- en uitgang heeft, is er in het verleden aan het eind van de Rentmeester een calamiteitendoorgang gemaakt in de vorm van een afsluitbaar hek. Tijdens de brand bleek de politie noch de brandweer over een sleutel van het hek te beschikken.

Later bleek, dat de gemeente deze sleutel in bezit heeft en niet direct bereikbaar was op zondag. Na het blussen (circa na drie uur) kwam er een medewerker van de gemeente met de sleutel. Bewoners hebben de fractie van LPF-Westland hierover benaderd en vroegen zich af, wat er gebeurd zou zijn, indien er een tweede calamiteit in het andere (afgesloten) deel van de wijk had plaatsgevonden.



De fractie wil nu weten of het klopt, dat alleen bij de gemeente een sleutel van het calamiteitenhek aanwezig is. Zo ja, dan wil de LPF van burgemeester Van der Tak weten, of hij de mening deelt, dat dit een ongewenste situatie is en dat ook de politie over zo'n sleutel moet beschikken.