Archief

'Hokkendiscussie te kort door de bocht'

VVD Westland is het niet eens met haar partijgenoot in de Tweede Kamer Arno Rutte, die wil dat drankketen gesloten worden. Volgens hem is er vaak sprake van illegale alcoholverkoop, brandgevaar en overlast. De Westlandse fractievoorzitter Pieter Varekamp vindt de uitspraak van Rutte te kort door de bocht.



"Wij zien het als een verlengstuk van de huiskamer. Als er sprake is van illegaliteit, dan moet je dat natuurlijk aanpakken. Maar ik vind het te kort door de bocht door te stellen dat dat per definitie zo zou zijn. Bovendien hebben we in Westland een hokkenkeurmerk. Dus wat ons betreft is het hier goed geregeld en is er zeker geen reden om ze te sluiten," aldus Varekamp vrijdagmorgen op WOS Radio.



Na de verhoging van de alcoholleeftijd naar 18 jaar van begin dit jaar moeten gemeenten van het ministerie van Volksgezondheid een
handhavingsplan maken. Zo moet het drankgebruik onder jongeren teruggedrongen worden. Burgemeester Van der Tak heeft eerder al aangegeven geen jacht te maken op drinkende jongeren.

Categorieen:
Westland Algemeen