Archief

Sterke stijging aanvragen schuldhulpverlening

In de eerste acht maanden van dit jaar is een sterke stijging opgetreden in het aantal daadwerkelijke schuldhulpverleningsaanvragen in de gemeente Westland. Waren het er in 2013 in de periode tot 1 september 137, dit jaar zijn het er in dezelfde periode 196 geweest, een toename van 43 procent.

Het proces van een verzoek tot schuldhulpverlening kent een aantal fases. De burger neemt telefonisch contact op en meldt dat hij financiële problemen heeft. Dat gebeurde dit jaar in de periode tot 1 september 250 keer tegen 253 keer in dezelfde periode van 2013.

Tijdens een gesprek worden de financiële problemen en mogelijke oplossingen in kaart gebracht. Uit dit gesprek kan blijken, dat het geven van advies voldoende is. Het dossier wordt dan gesloten. Dat is vorig jaar in bijna de helft gevallen gebeurd. Dit jaar was zo'n gesprek in slechts iets meer dan 20 procent van de meldingen afdoende.

Blijkt uit de voorintake dat een aanvraag om schuldhulpverlening nodig is, dan krijgt de cliënt een aanvraagformulier mee met een lijst van benodigde stukken die overgelegd moeten worden.

Categorieen:
Westland Algemeen