Archief

Gestolen vogels in WOS Alert

In de nieuwe uitzending van opsporingsprogramma WOS Alert zijn deze maand beelden te zien van de exclusieve vogels die begin vorige maand werden gestolen uit De Lier. Verder wordt onder meer aandacht besteed aan de diefstal van een ring in Naaldwijk.

In de vroege ochtend van 5 september trof een Lierse kweker van zeldzame vogels zijn hokken leeg aan. Ruim veertig vogels bleken weggenomen. In de uitzending worden foto's van de dieren getoond.

Een tweede diefstal werd gepleegd in de Rembrandtstraat in Naaldwijk. Een 85-jarige man parkeerde daar op 2 september zijn fiets en kocht wat in één van de winkels. Toen hij buiten kwam, werd hij aangesproken door twee vrouwen. Eén van hen houdt de hand van de man wel erg lang vast. Later blijkt de man zijn ring kwijt te zijn. In de uitzending zijn de twee vrouwen op camerabeelden te zien.

Diefstal nummer drie vond begin augustus plaats in café De Slimmerick in Naaldwijk. Een vrouw liet haar handtas bij het naar het toilet gaan op de grond bij de bar staan. Op dat moment steelt een andere bezoekster persoonlijke eigendommen uit de tas van de vrouw. In WOS Alert is de dievegge op beelden te zien.

Mensen met tips over één van deze drie zaken worden opgeroepen contact op te nemen met de recherche van Bureau Westland. Dat kan via het nummer 070-4241500. Wie anoniem wil bellen, kan terecht bij M: 0800-7000.