Archief

Beraad over opties voor Hoekse Lijn

Commissieleden van de Rotterdamse gemeenteraad bespraken woensdagavond de twee opties voor het doortrekken van de Hoekse Lijn tot aan het strand. Het eerste traject gaat vanaf station Hoek van Holland-strand vlak langs de noordkant van de flats aan de Badweg. De tweede ligt enkele tientallen meters verderop, maar zou voor een deel door natuurgebied lopen.



Een milieueffectrapportage moet uitwijzen, wat de beste keuze is. In geval van de tweede optie, het traject door de duinen, zouden inwoners van de flats aan de Badweg minder overlast ondervinden. Dan wordt er namelijk een tunnel gemaakt; niet door te graven, maar door wanden en een overkapping te maken. Het duin zou na de bouw weer over de tunnel worden aangelegd.



Vice-voorzitter van de gebiedscommissie Arjen van der Lugt was woensdagavond ook aanwezig. Hij benadrukte het belang van de aanleg van de H6-weg, de nieuwe ontsluitingsweg via de Haakweg richting de Harwichweg. Afgesproken was deze gelijktijdig met de verlengde Hoekse Lijn aan te leggen, maar er is nog steeds
geen geld voor.





Daarnaast zei Van der Lugt verbaasd te zijn over het plotseling opduiken van een variant waarbij het station 150 meter verder richting het strand wordt gebouwd. Daarover waren de gebiedscommissie en inwoners niet geïnformeerd. Van der Lugt uitte daarover zijn ongenoegen en pleitte voor betere communicatie.





De commissie zelf heeft ook flink wat kritische kanttekeningen gemaakt bij de verantwoordelijke wethouder Visser. Die kanttekeningen hadden veelal betrekken op de al door Van der Lugt aangestipte karige communicatie. Sommige raadsleden stelden zelfs het nut en noodzaak van de 'strandlijn' ter discussie.