Archief

Transportcentrum krijgt zwaarste milieucategorie terug

Zoals mocht worden verwacht, heeft de Raad van State woensdag uitgesproken, dat voor ondernemingen op 'Bedrijventerreinen A20 Westland' de maximale milieucategorie (4) moet worden gehandhaafd. De gemeenteraad van Westland had oorspronkelijk rekening gehouden met mogelijke woningbouwplannen in het aangrenzende noordelijk deel van de Maassluise Dijkpolder.



Het is later duidelijk geworden, dat Maassluis in de komende tien jaar geen woningbouw voorziet binnen een afstand van 400 meter van de zuidelijke grens van het Transportcentrum. De gemeenteraad van Westland had in het op 28 mei vorig jaar vastgestelde bestemmingsplan tot 'maximaal milieucategorie 3' besloten. Daartegen was bij de Raad van State beroep aangetekend door de overkoepelende ondernemersorganisatie van het Transportcentrum Westland, naar nu is gebleken: met succes.

Inmiddels heeft de gemeente Westland al een eerste herziening van het bestemmingsplan opgesteld, waarin de situatie qua milieucategorie wordt teruggedraaid naar de periode van vóór 28 mei 2013. Tijdens de terinzagelegging van die herziening zou Maassluis een zienswijze kunnen indienen, als zij het niet eens is met deze wijziging van het bestemmingsplan.