Archief

Vraagtekens bij informatieavond over Waelpark

De raadsfractie van GemeenteBelang Westland (GBW) zet vraagtekens bij de informatieavond die woensdag wordt gehouden over het plan Waelpark tussen 's-Gravenzande en Naaldwijk. GBW wijst er op, dat het plan nog niet door de gemeenteraad is behandeld, mede doordat enkele belangrijke aspecten nog niet duidelijk zijn.

GBW heeft bij het college van B en W schriftelijke vragen ingediend. Zij wil weten of het college haar mening deelt, dat de aanwezigheid van de wethouder, in zijn rol als spreker tijdens de informatieavond, de indruk wekt dat de gemeente de plannen al klaar heeft en dat de besluitvorming zo goed als rond is.

De informatieavond in gebouw De Kiem in 's-Gravenzande is georganiseerd door Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland. Volgens de uitnodiging zal deze worden geopend door wethouder Duijvestijn. Het lijkt GBW niet verstandig, dat de wethouder daar in dit stadium het woord voert. Volgens de fractie is het plan niet compleet en worden er problemen naar de toekomst verschoven. Voorbeelden hiervan zijn het tekort aan speelvoorzieningen, het échte openbaar groen en de invulling van de wateropgave.

GBW had gehoopt dat ONW geleerd had van met name het verkooptraject van het project Gantel de Baak. "Er worden straks verwachtingen gewekt bij buurtbewoners en potentiële kopers waarvan absoluut niet zeker is of het plan ook (financieel) haalbaar is en of dit de vorm is waarin het plan zal worden uitgevoerd", aldus GBW.