Archief

Kanshebbers Oud-Westlandprijs gezocht

Het Genootschap Oud Westland zoekt genomineerden voor de Oud-Westlandprijs. Deze is bedoeld voor personen of instellingen die zich inspannen om Westlandse geschiedenis onder de aandacht te brengen. De prijs werd in 2012 in het leven geroepen en vorig jaar voor het eerst uitgereikt aan kroniekschrijver Koos van Leeuwen.

Redenen om in aanmerking te komen zijn divers. Voorbeelden zijn: het schrijven van een scriptie/boek over Westland, zorg voor monumentale panden, publicaties over Westlandse geschiedenis in een krant of op een website, het ontwikkelen van schoolprojecten of eenvoudigweg het beheren van een verzameling.



De jury bestaat uit Jan Buskes, Ton Immerzeel, Thomas van Straalen en Jan Willem van den Beukel. De prijsuitreiking is in het voorjaar van 2015. De winnaar krijgt 500 euro en een oorkonde. De voorwaarden en spelregels rond de Oud-Westlandprijs zijn te vinden op www.oudwestland.nl. Voordrachten kunnen tot uiterlijk 14 november a.s. worden gestuurd naar de secretaris van het Genootschap Oud Westland: secretaris@oudwestland.nl.

Categorieen:
Westland Algemeen