Archief

Zondagamateurvoetbal: regioploegen kleuren rood

De regioploegen wisten een record neer te zetten, want bij iedere ploeg ging een speler eerder van het veld af met een rode kaart.

Voor Bart Boks (Schipluiden) en Vincent Pichta (Den Hoorn) is dit extra vervelend want zij missen volgende week zondag de kraker tussen Schipluiden en Den Hoorn.

Hoofdklasse A

Westlandia zette de zegereeks voort. De Naaldwijkse ploeg wist voor de derde keer op rij de winst te pakken. Op sportpark De Hoge Bomen werd promovendus Magreb'90 met 2-1 verslagen. Volgende week gaat Westlandia op bezoek bij FC Chabab voor de (sub) topper van de week.

Eerste klasse B

VELO kon het eerste punt van het seizoen begroeten. Mede-koploper en degradant Goes werd op een puntendeling gehouden. Beide ploegen sloten af met een 0-0 gelijkspel.

Tweede klasse C

Den Hoorn revancheerde zich van de grote nederlaag tegen VUC (8-0) en won op eigen sportpark met 2-1 van Wilhelmus. De Haagse ploeg won een week eerder nog met 5-1 van Schipluiden. Het is een knotsgekke competitie want VUC bijvoorbeeld verloor nu met 1-0 Foreholte.

Schipluiden heeft een moeizame start in haar klasse. Nadat de openingswedstrijd was gewonnen volgden twee nederlagen en een gelijkspel. Na de zeperd tegen Wilhelmus wist de ploeg uit Midden-Delfland een punt over te houden aan het treffen tegen DVV Delft.

Karakteristieken

Westlandia - Magreb'90 2-1 (1-0)

Steven Olsthoorn (2), Nick van Vliet (rood)

Velo - Goes 0-0 (0-0)

Dennis Blom (rood)

Den Hoorn - Wilhelmus 2-1 (1-0)

Donny van den Bos (2), Vincent Plichta (rood)

Delft - Schipluiden 1-1 (0-0)

Thom van Mil, Bart Boks (rood)