Zaalhandbal heren: Quintus wint streekderby

De derby tussen Koornneef/Quintus en Hellas werd op vrij eenvoudige wijze door Quintus gewonnen. Na twee nederlagen op rij was de 28-16 overwinning op de streekgenoot broodnodig om de aansluiting te houden bij de bovenste ploegen. In de Van der Voorthal ging de wedstrijd in de eerste helft gelijk op totdat de thuisploeg in de laatste vijf minuten voor de pauze versnelde en uitliep naar een 12-9 voorsprong bij rust.

Na de pauze liet Quintus de teugels niet vieren en liep het in een snel tempo uit naar een 23-9 voorsprong. Hellas scoorde pas weer na ruim 14 minuten spelen in de tweede helft. Met nog 10 minuten te spelen leidde Quintus met 23-13. De thuisploeg liet daarna na om aan het doelsaldo te werken. De overwinning betekende voor Quintus de tweede zege uit drie thuisbeurten. Volgende week komen de reserves van OCI/Lions op bezoek in Kwintsheul.

De reserves van Koornneef/Quintus konden in sporthal Craneveld in Venlo geen vervolg geven aan de eerste overwinning van het seizoen van vorige week tegen de reserves van Kras/Volendam. Handbal Venlo, nummer drie van de ranglijst, bleek een maatje te groot voor de Heulse ploeg. Na een goede eerste helft keek Quintus toch tegen een 11-8 achterstand aan. Handbal Venlo wist in de tweede helft te profiteren van een matig vervolg van de bezoekers. De thuisploeg tekende met de 27-16 overwinning voor de derde thuisoverwinning van het seizoen. Bob Kouwenhoven was met vijf doelpunten topscorer bij de Heulse ploeg.