Zaalhandbal dames: Schipluiden wint; Verburch verliest

In een vernieuwde sporthal De Trefkoele in Dalfsen liet landskampioen en bekerwinnaar Sercodak/Dalfsen weinig heel van Virto/Quintus, dat een totale off-day had. Trainer/coach Curescu vond Dalfsen niet echt goed, maar zag zijn ploeg zeer zwak spelen in de slechtste wedstrijd onder zijn trainerschap. Dalfsen speelde onder meer oud-Quintus speelsters Tess van Buuren en Kelly Dulfer. De thuisploeg leidde halverwege met 15-9. De tussenstand gaf geen voorteken van een slecht vervolg van Quintus.

In de tweede helft gaf de Heulse ploeg geheel niet thuis. Dalfsen profiteerde veel van het balverlies van Quintus en wist uit de break veelvuldig tot scoren te komen. Het was aan het Heulse keeperswerk te danken dat de score niet hoger uitviel dan de 36 tegendoelpunten. Dalfsen won met 36-13 en voor Quintus betekende dit een historisch lage score. Dalfsen scoorde voor de tweede keer dit seizoen 36 keer. Bij de andere twee wedstrijden kwam de score boven de 40 uit.

Quintus speelt de Europacupwedstrijden in een thuis- en een uitwedstrijd. Op 15 november ontvangt de Heulse ploeg tegenstander Galytchanka en een week later volgt de return in de Oekraïne.

WPK/Westlandia had vertrouwen getankt na de midweekse overwinning in de bekertoernooi, maar de wedstrijd tegen Klink Nijlnad/Kwiek was van andere orde. De nummer vier van de ranglijst liet het geplaagde Westlandia, dat veel blessures kent, kansloos in sporthal Tijenraan. Na een 15-7 achterstand bij rust liep de Naaldwijkse ploeg tegen de grootste nederlaag van het seizoen aan: 37-15.

Verburch opende het seizoen met een fikse nederlaag. De bekerwedstrijd tegen Foreholte had de ploeg ondanks de nederlaag nog vertrouwen gegeven, maar tegen Westsite kwam de Poeldijkse hoofdmacht niet in het stuk voor. In de Jan van der Valk sporthal leidde de Amsterdamse ploeg halverwege met 12-7. Na de pauze liep Westsite langzaam uit en won het de wedstrijd met 26-13. Westsite kwam vorig seizoen uit in de Tweede Divisie A.

De rentree van Schipluiden in de hoofdklasse leverde gelijk de eerste overwinning op. Met de nieuwe trainer/coach Bouke Troost op de bank won de ploeg uit Midden-Delfland in het Albeda College van Snelwiek. Schipluiden speelde een gedreven wedstrijd en leidde na de eerste helft met 15-10. Na de pauze kon Snelwiek geen potten breken tegen het solide spelende Schipluiden. De bezoekers wonnen uiteindelijk met 24-16.