Veldkorfbal: eerste nederlaag ONDO

Eerste klasse E

Valto blijft het goed doen en staat na zes wedstrijden op een gedeelde eerste plaats met Korbatjo. Op sportpark De Bongerd in Barendrecht won de Lierse ploeg voor de vierde keer. Valto won met 14-9 van Vitesse. Aanstaande zaterdag is de topper op sportpark De Zweth tussen Valto en Korbatjo. Valto is als enige regioploeg nog ongeslagen.

ONDO liep tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Op sportcomplex De Hoge Weide in Geldermalsen was Animo te sterk voor de 's-Gravenzandse formatie. Het werd 20-17 voor de thuisploeg. Ondanks de nederlaag blijft ONDO koploper.

CKC Maassluis heeft het verschil met koploper ONDO teruggebracht naar twee punten. Op sportpark Rauwenhof had CKC Maassluis geen enkele moeite met Tiel'72. Na een 13-7 voorsprong bij rust won CKC Maassluis met 22-11. Volgende week staan de nummers twee (CKC Maassluis) en nummer drie (MIA) op het Wipperspark tegenover elkaar. Beide ploegen hebben twee punten achterstand op ONDO.

Tweede klasse H

Dijkvogels heeft de tweede overwinning binnengehaald. Op eigen sportpark wist de Maasdijkse ploeg met 11-10 te winnen. Het was een gelijk opgaande wedstrijd tussen Dijkvogels en ACKC. Bij rust was de tussenstand in evenwicht: 6-6. Na een spannende slotfase wist Dijkvogels twee belangrijke punten te pakken en staat nu op een vijfde plaats. Volgende week gaat Dijkvogels op bezoek bij hekkensluiter Stormvogels.

Tweede klasse I

ODO heeft de (sub)topper van Juliana gewonnen. Op sportpark De Commandeur won ODO van de bezoekers en wisselde van positie op de ranglijst. Juliana verloor de tweede plaats en deed deze dus na de 15-8 nederlaag over aan ODO.