Archief

Verbazing over subsidie Fort 1881

Er heerst verbazing bij de Stichting Fort aan de Hoek van Holland en het Atlantikwall Museum over de subsidie, die Fort-exploitant Jurgen Beumer van de provincie Zuid-Holland heeft gekregen.

Beumer zat als vertegenwoordiger van het fortmuseum bij de provincie aan tafel bij de subsidiebesprekingen. Tot verbazing van Cor Quist van het Atlantikwall Museum, die daar ook bij aanwezig was. "Merkwaardig omdat het overleg werd gehouden in het kader van de Atlantikwall. Het Fort heeft daar niets mee te maken."

Hans van Aalst van de Stichting Fort aan de Hoek van Holland beaamt dit. "Het Fort heeft vijf jaar gediend als bakkerij voor de Duitsers, maar dat heeft niets te maken met de Atlantikwall." De provincie Zuid-Holland besluit jaarlijks of er subsidie wordt uitgekeerd aan Atlantikwall-gerelateerde monumenten en of stichtingen.

De woordvoerder van Beumer stelt dat de subsidie is verleend, omdat de bakkerij wel degelijk een rol heeft gespeeld tijdens de oorlog en dus deel uitmaakt van de geschiedenis van de Atlantikwall.