Archief

Tweede editie Westlandse Cross onzeker

Hoewel de organisatie van de Westlandse Cross al een tweede editie van het evenement heeft aangekondigd en een vergunningaanvraag heeft ingediend, is het zeer onzeker of dat festijn doorgang kan vinden. Het zou gehouden moeten worden in het weekeinde van 20 en 21 juni volgend jaar, opnieuw op het braakliggend terrein van FloraHolland aan de Middel Broekweg in Honselersdijk.

Zoals de vlag er nu bijhangt, wordt het eerder een 'nee' dan een 'ja', concludeerde burgemeester Van der Tak donderdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad. Er bestaat eigenlijk alleen een kleine kans, als er een ander evenement in de zomer van 2015 vervalt.

Maar er spelen meer belemmeringen. Zo wees fractievoorzitter Keizer van GemeenteBelang Westland op de belangen van de horecaondernemers in de dorpskernen. Met hen zal Van der Tak zeker gaan praten. Verder is er vrijwel zeker onvoldoende capaciteit bij de politie beschikbaar.

Van der Tak zei ook met een dilemma te zitten. Hij bracht in herinnering het afwijzen van de gevraagde uitbreiding van het festival Waterpop en ook de gang van zaken met betrekking tot Dijkrock. Net als tal van raadsfracties toonde Van der Tak zich verrast door de vrij stellige aankondiging van een tweede editie van de Westlandse Cross.