Archief

KMD: 'Voor 100 procent vrijgesproken'

De Wateringse voetbalvereniging KMD meldt op haar website, dat zij door de Tuchtcommissie van de KNVB voor 100 procent is vrijgesproken van het incident dat zich op zaterdag 13 september jl. voordeed na afloop van de thuiswedstrijd tegen Duindorp.

Bij de toen ontstane vechtpartij liep een speler van KMD een hoofdwond op en werd nadien een 30-jarige man uit Den Haag aangehouden. Duindorp heeft een individuele schorsing, 3 punten in mindering en een geldboete gekregen, aldus KMD. Daar bovenop kwam een voorwaardelijke straf van 1 jaar uit de competitie gehaald te worden.

Het bestuur van KMD heeft zich de afgelopen weken intensief laten voorlichten over hoe dit soort zaken te voorkomen en hoe er in voorkomende gevallen op te anticiperen. Het gaat dan bijvoorbeeld over een draaiboek, glas buiten de kantine, toegang tot het veld vanuit de kleedkamers en dergelijke. "We zullen dit de komende weken verder uitwerken", aldus het bestuur.



Het incident wordt bestempeld als een zwarte bladzijde in de 75-jarige geschiedenis van KMD. Daarom wil het bestuur graag naar de volgende bladzijde. "Met 4 gespeeld 12 punten, zonder enige gele of rode kaart, is ons eerste team het seizoen heel goed gestart."

Categorieen:
Wateringen Algemeen