Archief

Wethouder voorziet weinig profijt Europese steun

Wethouder Duijvestijn van de gemeente Westland voorziet, dat de Nederlandse glastuinders maar op zeer beperkte schaal gebruik kunnen maken van de nieuwe financiële steunmaatregel van de Europese Unie. Deze verwachting uitte hij woensdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Duijvestijn stelde, dat het steungeld beschikbaar komt bij het uit de markt halen van de producten. Hij merkte op, dat de marktprijzen van de tuinbouwproducten op een laag niveau zijn komen te liggen, maar dat die toch nog boven de zogeheten interventieprijzen liggen.

De wethouder kwam met deze bespiegeling in zijn reactie op een pleidooi van fractievoorzitter Remmert Keizer van GemeenteBelang Westland. Keizer vroeg daarin aandacht voor de economische situatie van bedrijven die direct volgen achter de glastuinbouw: "de innovatiebedrijven, de toeleveranciers, de middenstand en ga zo maar door".

Duijvestijn wees er op, dat er vóór het van kracht worden van de Russische boycot al jaren bij heel veel bedrijven sprake is van een uitermate nijpende situatie als gevolg van de wereldcrisis. "We zullen in ieder geval nagaan, welke problemen er spelen bij de bedrijven", aldus de wethouder, die hier aan toevoegde: "Gelukkig zijn er ook nog steeds ondernemers die zwarte cijfers schrijven."

Categorieen:
Westland Algemeen