Archief

'Grondverzakking De Lier zeer gecompliceerd'

Het onderzoek naar de grondverzakkingen in de Lierse Bomen- en Druivenbuurt neemt meer tijd in beslag dan was voorzien. "Het is een hartstikke gecompliceerde kwestie", liet wethouder Meijer van de gemeente Westland zich dinsdagavond ontvallen in een commissievergadering.

Duidelijk is, dat het opbrengen van grote hoeveelheden zand niet tot een oplossing leidt. Sterker nog, omdat de ondergrond uit veen bestaat, zal het opbrengen van zand het verzakkingsproces versnellen. Meijer bracht in herinnering, dat kort voor de totstandkoming van de gemeente Westland de voormalige gemeente De Lier ruim tien jaar geleden de grond opgehoogd heeft. "We zitten nu weer op hetzelfde niveau."

Meijer verwacht het rapport van een gespecialiseerd bureau in het komende voorjaar te ontvangen. Daarom heeft hij er ook nog geen bedrag over kunnen opnemen in de meerjarenbegroting. Maar de oplossing zal vrijwel zeker een kostbare aangelegenheid zijn, voorziet hij. "Dat gaat om miljoenen", sprak de wethouder.

Over de zorg om het risico van breuken in gasleidingen en rioolbuizen, was Meijer heel duidelijk. Als bewoners zulke gebeurtenissen zien aankomen, moeten ze direct bij de gemeente aan de bel trekken. Er is al een aantal van dergelijke meldingen geweest. "Veiligheid gaat altijd vóór", aldus de wethouder.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen