Archief

'Heffingen Westland blijven onder inflatie'

De gemeentelijke woonlasten van de inwoners van Westland stijgen volgend jaar gemiddeld genomen met 1 procent. "En dat is minder dan het inflatiepercentage", zei wethouder Ouwendijk maandagmiddag bij de presentatie van de ontwerpbegroting 2015-2018. Extra bezuinigingen zijn door een sluitende begroting niet nodig.

De gemeente stopt de komende jaren niet alleen veel energie in verbetering van de wegenstructuur, maar wil nadrukkelijk ook werk maken van verbetering van het openbaar vervoer. Er wordt een onderzoek uitgevoerd naar de realisatie van een hoogwaardige busverbinding tussen de Haagse en Rotterdamse regio via Westland. Daarbij zal meteen worden onderzocht of er ook mogelijkheden zijn voor een light-railverbinding.

Het college is ook geneigd de vroegere 25-procentsregeling voor investeringen door sportverenigingen opnieuw in te voeren. Daartoe moet eerst de behoefte hieraan in kaart worden gebracht. Ook wil het college onderzoeken of er bij de bevolking behoefte is aan een Westlandpas. Met zo'n pas zouden burgers met korting of zelfs gratis gebruik moeten kunnen maken van recreatieve-, sport- en culturele voorzieningen.

Als de gemeenteraad ermee instemt, wil het college een prijsvraag gaan uitschrijven over de toekomst van zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk. Daarbij is al aangegeven, dat het college de grond 'om niet' zou willen overdragen aan een partij, die het bad wil gaan beheren na afloop van het huidige contract met Optisport.