Handbal: eerste thuiswinst voor VELO en Quintus

De reserves van Koornneef/Quintus hebben de eerste overwinning van het seizoen behaald. In de Van der Voorthal zagen de toeschouwers een leuke en sportieve wedstrijd tussen de thuisploeg en de reserves van Kras/Volendam. Quintus leidde halverwege met drie doelpunten verschil: 12-9. In de tweede helft kwam Volendam langszij, waarna Quintus uitliep naar wederom drie doelpunten verschil: 16-13. De bezoekers kwamen weer op gelijke hoogte: 16-16. In de slotfase wist Quintus alsnog de overwinning naar zich toe te trekken: 19-17.

Max de Maat, Roy Verlaan en Rick Ravesteijn waren ieder vier keer succesvol. Volgende week gaat Quintus op bezoek bij nummer drie Handbal Venlo.

De dames van Virto/Quintus kwamen vanmiddag niet in actie in de vooruitgeschoven uitwedstrijd tegen Kwebbel/E&O. Wegens een dodelijk ongeval van een speler van eerste herenteam werden alle wedstrijden van E&O afgelast.

Veneco/VELO heeft de eerste thuisoverwinning van het seizoen binnen. In Wateringen won de thuisploeg van Fiqas/Aalsmeer. De bezoekers opende sterk en namen een 6-2 voorsprong. VELO knokte zich terug en bij rust was de achterstand weggewerkt en was de stand met 11-11 gelijk. Na de pauze controleerde VELO de wedstrijd en kon het een gat slaan van vijf doelpunten. Aalsmeer kwam terug tot op één doelpunt. VELO wist in de slotfase de voorsprong uit te bouwen en won verdiend met 22-19. Volgende week gaat VELO op bezoek bij koploper Borhave.