Zaterdagvoetbal: kleine zege KMD op Naaldwijk

Topklasse

Excelsior Maassluis verloor voor de vierde keer dit seizoen. Aan de Lavendelstraat was IJsselmeervogels met 2-0 te sterk. De tricolores blijven laatste staan.

Hoofdklasse B

Het wil niet lukken met FC 's-Gravenzande. De fusieclub verloor voor de vierde keer op rij. Op het Julianasportpark bleek FC Rijnvogels met 3-1 te sterk. FC 's-Gravenzande blijft hekkensluiter met 0 punten uit vier wedstrijden en heeft als enige ploeg geen enkel punt.

HVC'10 blijft als promovendus goed presteren. Na de nederlaag tegen Valken'68 wist de Hoekse fusieploeg de derde overwinning van het seizoen binnen te halen. In Alphen aan den Rijn won HVC'10 met 5-2 van ARC. De Hoekse ploeg staat derde.

Op sportpark de Zweth speelden Lyra en Be Fair een kraker. Voor de toeschouwers was het een mooie wedstrijd waarin beide koplopers voor de overwinning gingen. Uiteindelijk stond een 2-2 eindstand op het scorebord.

VDL is bezig aan een mooie reeks. Nadat de openingswedstrijd verloren werd, wist de ploeg uit Maassluis alweer de derde overwinning op rij te pakken. VDL is inmiddels opgestoomd naar een tweede plaats.

Sportclub Monster heeft de smaak van een overwinning weer niet weten te proeven. In Loosduinen kwam de ploeg in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, maar zag de thuisploeg alsnog langszij komen. Koen Warners ontving een rode kaart bij een 2-1 voorsprong, waarna Die Haghe de gelijkmaker kon scoren.

Westlandia speelde voor de derde keer op rij gelijk. Op sportpark De Hoge Bomen kreeg de thuisploeg enkele goede kansen tegen Vitesse Delft, maar kwam niet tot scoren. MVV'27 leed de eerste nederlaag van het seizoen. DWO bleek met 2-0 te sterk voor de Maaslandse formatie.

De derby tussen KMD en Naaldwijk eindigde in overwinning voor de koploper. Op sportpark Suydervelt leek de wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel uit te lopen totdat tien minuten voor tijd Daan van Rossum uithaalde. De Wateringse speler verschalkte de Naaldwijkse doelman en werd de matchwinner voor Klein Maar Dapper. KMD blijft koploper.

Op sportpark De Strijphorst kregen de toeschouwers een doelpuntrijke derby te zien. Na 90 minuten stond een 2-2 eindstand op het scorebord tussen Honselersdijk en Quintus.

4e klasse B

MSV'71 kwam als enige regioploeg in actie. Verburch was vrij en de wedstrijd van Maasdijk werd uitgesteld omdat opponent Wanica Star geen elftal op de been kon brengen.

In Maassluis wist MSV'71 geen potten te breken tegen Vredenburch. De bezoekers wonnen met 4-1.