Archief

Sengers en Jongerius superieur in 's-Gravenzande

Harm Sengers (Eindhoven Atletiek) heeft zaterdagmiddag met overmacht de Rijk Zwaan Loop in 's-Gravenzande gewonnen. Hij volbracht de 10 Engelse Mijlen (16,1 km) in 54.23. Bij de vrouwen was Marlies Jongerius (Olympus '70) superieur. De Wateringse liep een nieuw persoonlijk record van 1.01.27.

De wedstrijd over 5 kilometer werd gewonnen door Lion van Egmond (Leiden Atletiek) in 15.59. Achter Jeroen van Aken (Haag Atletiek) kwam een verrassende nummer 3 over de streep: Thomas Poesiat. Na gedurende anderhalf jaar uit beeld te zijn geweest, liep hij op basis van zijn talent naar 16.29.

Bij de vrouwen zegevierde Irene Aldersma (Haag Atletiek) in 18.55. Op de tweede plaats volgde Olympus '70-atlete Inga Michejenko uit Hoek van Holland. Met haar 19.16 was ze driekwart van een minuut sneller dan vorig jaar in 's-Gravenzande.

De Rijk Zwaan Loop was de negende en laatste wedstrijd in het Fides Run Circuit 2014. Bij de mannen op de 5 kilometer won Michel Out (Haag Atletiek) het eindklassement en zegevierde Ilona Lievaart (Olympus '70) bij de vrouwen. In het klassement van de langere afstanden ging de zege naar Cor Hoebeke (De Koplopers, Delft) en was Carla Ophorst afgetekend de beste bij de vrouwen.