Handbal heren: DIOS wint streekderby

De handballers van Koornneef/Quintus hebben koploper en de favoriet in de reguliere competitie Hurry Up een helft lang bij kunnen benen, maar moesten in de tweede helft hun meerdere erkennen in de ploeg uit Zwarte Meer . De Heulse ploeg moest het doen zonder de geschorste Niels van Lier die vijf wedstrijden geschorst is na zijn rode kaart van vorige week tegen Swift Arnhem. Van Lier werd soms node gemist. Quintus speelde een prima eerste helft en wist het Hurry Up aardig moeilijk te maken. Halverwege de eerste helft leiden de bezoekers met 7-8. Vlak voor het rustsignaal stond Quintus met 15-13 voor. Hurry Up repareerde de achterstand en kwam toch langszij: 15-15.

Na de pauze ging het bij een 17-17 tussenstand mis bij de Heulse ploeg. Eerst werd een strafworp gemist en vervolgens ging Ard Vollebregt met twee minuten naar de strafbank. Hurry Up profiteerde van de man-meer situatie en liep uit naar 17-19. Dit was het breekpunt in het duel. Hurry Up consolideerde de voorsprong en na 45 minuten spelen was de stand 18-21. Langzaam liepen de bezoekers weg bij de moegestreden thuisploeg, die alles gegeven had om het de koploper moeilijk te maken. Quintus zag de ongeslagen koploper uiteindelijk met een 30-22 overwinning terugkeren naar Drenthe.

De streekderby tussen DIOS en Wings Hermes Combinatie is een gemakkelijke prooi geworden voor DIOS. Promovendus WHC zag dat DIOS de wedstrijd vanaf het begin controleerde. In sporthal Loosduinen leidden de bezoekers uit Midden-Delfland met 14-8. Na de pauze bleef het verschil nagenoeg gelijk. DIOS won met 27-20. Robin Huisman werd topscoorder met zeven treffers. Voor DIOS was het de eerste uitoverwinning van het seizoen, waardoor het mee blijft doen in de bovenste regionen. De eerste uitwedstrijd werd tegen Atomium'61 met 19-19 afgesloten.