Archief

Handbal dames: Quintus blijft koploper

In de eerste divisie kwamen twee regioploegen in actie. De reserves van Virto/Quintus gingen op bezoek bij Bentelo in Twente. WPK/Westlandia ontving koploper Borhave.

De Heulse ploeg behaalde de vierde achtereenvolgende overwinning van het seizoen. In sporthal De Pol in en tegen Bentelo dacht de thuisploeg nog op een stunt tegen het ongeslagen Quintus, maar dat sprookje kwam niet uit voor de puntloze ploeg uit Twente. De Heulse ploeg, met een goed spelende Lisa Warmerdam, leidde halverwege met 13-10. De voorsprong werd in het tweede bedrijf lichtjes uitgebouwd. Quintus won uiteindelijk met 28-21 en blijft daardoor samen met Borhave koploper.

Westlandia moest tegen koploper Borhave zien om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Gezien het gemiddeld aantal doelpunten van 30 per wedstrijd van Borhave was dit een Lastige opgave. Dit bleek ook wel in sporthal De Pijl. De bezoekers waren iets agressiever op de bal, ondanks dat probeerde Westlandia het Borhave moeilijk te maken. De thuisploeg kon enkele goede kansen niet tot een score promoveren waarna Borhave wel tot score kwam. De Naaldwijkse ploeg beschikte nog niet over een aantal geblesseerde opbouwers, die langzaam terugkomen, en dat is toch een gemis in aanvallend opzicht.

Borhave leidde halverwege met 15-10 en won uiteindelijk met 30-21. Borhave blijft op doelsaldo koploper. Westlandia moet volgende week tegen een andere topper, Klink Nijland/Kwiek, proberen om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen